Selfie-urile ne fac mai fericiti

selfie, social media, fericireCercetatorii de la University of California, Irvine, au demonstrat ca daca iti faci selfie-uri in mod regulat si le arati si prietenilor tai vei fi mai fericit.

Chiar daca studiul a fost realizat pentru studentii americani ce se intorc la cursuri si se confrunta cu o serie de factori de stres cum ar fi: probleme financiare, faptul ca sunt departe de casa, singuratatea si programul riguros al cursurilor, avem si noi ceva de invatat din el.

Cercetarea a durat patru saptamani si a inclus 41 de studenti: 28 de fete si 13 baieti, care au fost incurajati sa-si continue activitatile obisnuite pe durata studiului. Au existat trei categorii de fotografii: un selfie in care sa zambeasca, imaginea unui obiect care il face pe fotograf fericit sau o imagine despre care fotograful crede ca ar face fericit pe altcineva. Subiectilor le-a fost alocata in mod aleator una dintre aceste categorii.

Citeste si  Scanarile neuronale arata ce simt cainii

Dupa 2900 de masuratori ale emotiilor, echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca starea de bine a tuturor studentilor participanti a crescut. Cei care si-au facut selfie-uri au devenit mai increzatori si au declarat ca se simt mai confortabil in pielea lor. Cei care au fotografiat obiecte care-i fac fericiti au devenit mai introspectivi si au declarat ca apreciaza mai mult ceea ce-i inconjoara, iar cei care au facut fotografii care sa-i faca fericiti pe altii au devenit mai calmi si au spus ca prin legatura constanta cu familia si prietenii nivelul stresului a scazut.

Asadar, cand postati fotografii pe platformele social media, incercati sa tineti cont de rezultatele acestei cercetari. Va veti simti mai bine!

[sursa]

Ana Maria Nica