Unde se afla, acum, masina lui Elon Musk in Spatiu?

Mai tii minte lansarea in spatiu a masinii lui Elon Musk, o lansare care a facut istorie nu numai datorita incarcaturii de la bord dar si a dublei aterizari reusite a doua din trei boostere? Din pacate, al treilea booster a ratat la mustata barja in ocean, de care oricum s-ar fi izbit cu o viteza mult prea mare pentru a o considera drept aterizare.

Intrebarea este: unde e, acum, masina lui Elon Musk?

Initial, dorinta a fost de a o plasa pe orbita planetei Marte, dar o ardere prelungita a motorului, imediat ce a parasit atmosfera Terrei, a deviat-o de la curs cu niste milioane de km. Totusi, masina e pe langa Marte, intr-un fel sau altul.

In octombrie, Starman, manechinul imbracat in costum spatial aflat la bordul masinii, s-a apropiat de orbita planetei Marte, dupa doi ani si jumatate de la lansare. De fapt, oscileaza intre orbita lui Marte si cea a Terrei, distanta pana la Planeta Rosie fiind acum doua luni de vreo 8 milioane de km. Tesla-ul lui Elon Musk se va apropia la 2.3 milioane de km de Marte abia pe 22 aprilie 2035, iar de Terra undeva prin 2047.

Citeste si  Roverul Opportunity are probleme cu memoria

In acest moment, masina se afla la 58 de milioane de km distanta de Terra si se indeparteaza cu o viteza de 2.800 km/ora, iar distanta de Marte numara aproape 70 de milioane de km, indepartandu-se de aceasta planeta cu viteza de 50.000 km/ora. In cei 2 ani si jumatate de la lansare, Starman a strabatut distanta echivalenta a tuturor drumurilor de pe Terra inmultite cu 62.

Surse: