Unde se afla, acum, masina lui Elon Musk in Spatiu?

Mai tii minte lansarea in spatiu a masinii lui Elon Musk, o lansare care a facut istorie nu numai datorita incarcaturii de la bord dar si a dublei aterizari reusite a doua din trei boostere? Din pacate, al treilea booster a ratat la mustata barja in ocean, de care oricum s-ar fi izbit cu o viteza mult prea mare pentru a o considera drept aterizare.

Intrebarea este: unde e, acum, masina lui Elon Musk?

Initial, dorinta a fost de a o plasa pe orbita planetei Marte, dar o ardere prelungita a motorului, imediat ce a parasit atmosfera Terrei, a deviat-o de la curs cu niste milioane de km. Totusi, masina e pe langa Marte, intr-un fel sau altul.

In octombrie, Starman, manechinul imbracat in costum spatial aflat la bordul masinii, s-a apropiat de orbita planetei Marte, dupa doi ani si jumatate de la lansare. De fapt, oscileaza intre orbita lui Marte si cea a Terrei, distanta pana la Planeta Rosie fiind acum doua luni de vreo 8 milioane de km. Tesla-ul lui Elon Musk se va apropia la 2.3 milioane de km de Marte abia pe 22 aprilie 2035, iar de Terra undeva prin 2047.

Citeste si  Iahtul Solarwave 64 - Tesla mărilor

In acest moment, masina se afla la 58 de milioane de km distanta de Terra si se indeparteaza cu o viteza de 2.800 km/ora, iar distanta de Marte numara aproape 70 de milioane de km, indepartandu-se de aceasta planeta cu viteza de 50.000 km/ora. In cei 2 ani si jumatate de la lansare, Starman a strabatut distanta echivalenta a tuturor drumurilor de pe Terra inmultite cu 62.

Surse: