VIDEO: Momentul in care un leu de mare trage o fetita in apa

Video-ul, care s-a viralizat deja, ne arata un leu de mare care s-a aciuat in zona docurilor in Stevenson, o comunitate canadiana de pe coasta de vest. Evident ca toata lumea prezenta pe doc a inceput sa-l fotografieze, caci nu vezi asa ceva in fiecare zi. Animalul inoata tot mai aproape si haleste o bucata de mancare aruncata de un trecator. Apoi se ridica din apa spre o fetita ce se asaza aproape de marginea apei, o insfaca si o trage in adancuri.

In acel moment, persoanele aflate in apropiere incep sa tipe, iar un barbat se arunca imediat dupa ea pentru a o salva. Nimeni nu a fost ranit, iar fetita a plecat imediat dupa incident.

Andre Tites, director al departamentului de cercetare a mamiferelor marine de la British Columbia University i-a criticat pe cei care s-au apropiat de animal. Prima sa reactie a fost una in care a declarat ca persoanele care s-au apropiat au fost de-a dreptul proaste pentru ca nu poti trata un animal salbatic precum unul domestic. Nu sunt animale de circ, nu sunt antrenate pentru a se afla in preajma oamenilor. Leul de mare a crezut ca rochia fetei este mancare. Asemenea animale nu sunt periculoase in mod natural.

Citeste si  Prima planta descoperita care-si elibereaza polenul in functie de lumina lunii pline

Atacurile leilor de mare asupra oamenilor sunt foarte rare.

[sursa]