Wonder – robotul care își amintește în locul tău

Wonder
Foto: Robotics Club

Există multe informații pe care nu le putem accesa prin intermediul unei căutări Google și pe care încercăm să le reținem sau le notăm pentru a le putea accesa mai târziu. Un robot denumit Wonder vrea să ne ajute să accesăm rapid informații personale printr-un mesaj text (SMS).

Inițierea legăturii cu robotul este foarte directă: accesezi site-ul Wonder, introduci numărul tău de telefon și primești un mesaj text cu descrierea serviciului.

Procesul este simplu – trimiți un mesaj cu informația pe care ai nevoie să ți-o amintești mai târziu, iar Wonder o stochează în baza de date. Când ai nevoie de acea informație, îi trimiți lui Wonder o întrebare, ca de exemplu „Ce fel de cafea bea prietena mea?”, “Care este codul de acces al vestiarului de la sală?”, iar robotul răspunde prompt cu informația oferită anterior de utilizator și stocată în baza de date.

Citeste si  Bitcoin, moneda cu cele mai bune performante in 2016

Dezvoltatorii serviciului sunt Jordan Singer și Shivkanth Bagavathy, student, respectiv absolvent ai Universității din Arizona. Într-o serie de întrebări adresate de utilizatori și potențiali utilizatori pe Product Hunt, cei doi au dezvăluit că urmează să integreze serviciul în platforme ca Messenger sau Slack și să lucreze la metode de criptare a informațiilor private, cum sunt parolele, recomandând utilizatorilor să nu stocheze astfel de detalii deocamdată.

Wonder folosește sisteme de învățare automatizată. Integrat în plaforme cum e Slack, ar putea fi foarte util pentru ca membri unei echipe să își amintească task-uri și detaliile acestora.

Serviciul e disponibil acum în SUA și Europa prin SMS, dar versiunea pentru Messenger va fi globală și gratuită.

[sursa] [sursa]