O nouă cameră video HD instalată în exteriorul ISS

camera

Foto: NASA

O nouă cameră video HD va fi instalată saptămâna aceasta în exteriorul modulului japonez al Stației Spațiale Internaționale, denumit Kibo.

Experimentele ce se desfășoară la bordul modulului Kibo au în centru medicina spațială, biologia, observații ale Pământului și comunicații.

Camera de înaltă rezoluție, transportată în decembrie 2016 către ISS cu scopul de a fi folosită pentru observații ale Pământului, va fi instalată automat, cu ajutorul unui braț robotic. Brațul robotic atașat modulului Kibo este compus din două piese care imită mișcările unui braț uman. Astronauții operează brațul din interiorul ISS cu ajutorul unui computer și a unei camere ce redă imaginile din exteriorul stației.

camera

Foto: NASA

Până vor ajunge la noi imaginile preluate de noua cameră atașată ISS, puteți urmări aici, în direct, ce se întâmplă în interiorul Stației Spațiale Internaționale, cât și imagini ale zonelor de pe Pământ deasupra cărora se deplasează laboratorul spațial.

Citeste si  Mannequin Challenge la bordul ISS

Anca Stănescu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: noticias juegos
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia