Masina timpului – 26 ianuarie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Polykarp Kusch – 1911: fizician american nascut in Germania. In 1955, comitetul Nobel i-a acordat premiul pentru stabilirea faptului ca momentul magnetic al electronului este mai mare decat valoarea teoretica a acestuia, ceea ce a dus la reconsiderarea si dezvoltarea electrodinamicii cuantice (QED).
  • Max Gluckman – 1911: antropolog britanic, nascut la Johannesburg, Africa de Sud. Este cunoscut ca si fondatorul Scolii de Antropologie din Manchester in 1947.
  • Ancel Keys – 1904: fiziolog american care a studiat influenta dietei asupra sanatatii. Mai exact, acesta a emis ipoteza conform careia grasimile saturate din alimentatie provoaca boli cardiovasculare si, deci, ar trebui evitate.
Citeste si  Masina Timpului - 14.10.2015

 

FACTS:

  • 1911 – Glenn Curtiss, un pionier al aviatiei americane si fondator al industriei de avioane din SUA, a dezvoltat un tip de avion prevazut pentru decolarea si aterizarea din/in apa. Astfel, Curtiss realizeaza primul zbor cu acest hidroavion in 1911, in SUA.
  • The nine major stones cut from the rough diamond. Top: Cullinans II, I, and III. Bottom: Cullinans VIII, VI, IV, V, VII and IX.
    Joseph Asscher & Cie.

    1905 – este descoperit cel mai mare diamant neslefuit, denumit diamantul Cullinan, intr-una din minele de la Cullinan, teritoriul Africii de Sud in prezent. Acesta cantarea 3,106.75 carate (621.35 grame) si a fost denumit dupa presedintele minei, Thomas Cullinan.

 

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]