Masina timpului – 30 septembrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

FACTS:

  • 1982 – Ross Perot Jr. si Jay Coburn efectueaza primul ocol al Pamantului intr-un elicopter, numit Spirit of Texas. Acestia si-au inceput calatoria la 1 septembrie, calatorie care s-a incheiat 29 zile, 3 ore si 8 minute mai tarziu in acelasi loc, Dallas, Texas. Cei doi au zburat 26,000 mile deasupra a 26 state. Dupa efectuarea zborului, Spirit of Texas a fost donat Muzeului National al Aerului si Spatiului.
  • uss_nautilus_ssn571
    Victor-ny

    1954 – este dat in functiune primul submarin nuclear din lume, USS Nautilus. Datorita propulsiei nucleare, submarinul putea ramane scufundat mult mai mult timp decat cele diesel. Nautilus a calatorit in locatii aflate dincolo de limitele celorlalte submarine (sub gheata de la Polul Nord) si a doborat multe recorduri in primii sai ani de functionare.

  • 1935 – barajul Hoover, cunoscut inainte ca barajul Boulder si aflat la granita dintre statele Nevada si Arizona din SUA, a fost sfintit de catre presedintele Roosevelt la 30 septembrie. Barajul este unul gravitational in arc, realizat din beton armat, situat in canionul Black, pe raul Colorado. A fost construit intre 1931 si 1936, in timpul Marii Crize Economice.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto] [foto]